Hírek/Érdekességek

Decemberi nyitva tartás

Tisztelt Megrendelők/Vevők!

Ezúton értesítünk, hogy az ünnepek alatt az árufogadásunk és árukiadásunk az alábbiak szerint alakul:

Utolsó redelésfelvétel/árukiadás:
2023. december 20 (szerda) 12 óráig!
Leltár, gépkarbantartás és pihenés céljából zárva tartunk:
2023. december 21. (csütörtök) - 2024. január 3. (szerda)
Nyitás:
2024. január 4. (csütörtök)

 

 

 


 

Pályaorientációs nap a Plastiroute Kft-nél

A rádi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6. osztályos tanulóinak látogatása 2022. október 19.

(„és jól sikerült”)

 


 

M5 autópálya jobboldal, 88+510 szelvényben parkolást segítő tábla

A korábban általunk gyártott és telepített, tehergépjármű parkolást segítő tábla egy közúti baleset során félig megsemmisült, emiatt a táblát és tartószerkezeteit cserélnünk kellett. Mivel a tartószerkezetek tőcsavaros kapcsolattal készültek, ezért új alaptestek létesítésére nem volt szükség.

 


 

31 sz. Budapest – Jászberény – Dormánd másodrendű főút 24+668 – 34+700 km szelvények közötti szakasz

Az országos közúthálózaton történő fejlesztési és útfelújítási munkák részeként a 31. számú másodrendű főúton a meglévő régi útbaigazító táblák egy részét új táblákra cseréltük.

 


 

Információs és irányító tábla kihelyezése a „Mária Út” zarándokút Pest megyei szakaszán

A projekt keretében a Mária Út Pest megyei szakaszain egységes információs rendszer kiépítése valósul meg. Cégünk a zarándok útvonalhoz tartozó információs (30 db) és irányító (152 db) táblák gyártási és telepítési feladatait végezte. A kivitelezési feladatok 33 települést érintettek Pest megye egész területén.

 


 

Alsónémedi, 5. számú főút – 4604 jelű út körforgalmú csomópont négyágú kialakítása

A meglévő 3 ágú körforgalmú csomópont 4 ágúvá bővítése következtében szükségessé vált a korábbi útbaigazító táblák cseréje. Ennek a feladatnak tettünk eleget új minősített rácsos tartószerkezetek tervezésével, gyártásával és telepítésével, majd ezekre a tartószerkezetekre kerültek kihelyezésre az újonnan legyártott, szintén minősített útbaigazító táblák.

 


 

Festőgép

2021. évi eszközbeszerzéseink egyik büszkesége a LineLazer V 200hs nagyteljesítményű útjelfestő berendezés, mellyel jó minőségben, gyorsan, levegőmentes (airless) technológiával tudjuk elvégezni az oldószeres festékkel történő útburkolatijel-festési feladatokat. A gép kis átalakítással az ún. reaktív gyöngyös sprayplasztik technológia alkalmazására is képes. Beszerzésével az volt a célunk, hogy kisebb forgalombiztonsági beavatkozásokat (pl. kijelölt gyalogos átkelőhelyek létesítése) KRESZ-táblával és útburkolati jellel együtt önállóan tudjunk elvégezni.

 


 

Félútelzáró berendezés

Forgalomterelési eszköztárunk FEZR rádiós-visszaszámlálós félútelzáró berendezéssel bővült.

A félútelzáró berendezés használata szinte elengedhetetlen olyan helyen, ahol egyidejűleg csak egy irányból haladhatnak a járművek, képes a forgalom váltakozó irányú átengedésére. A készülék kiválóan alkalmas úton folyó munkák, elkorlátozások, lezárások, sérült útpálya (pl. alámosás, stb.) melletti forgalom irányítására.

 


 

Giro d’Italia

A Giro az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye, amit a világ közel 160 országában évről évre több mint 800 millióan követnek a televízió képernyőjén keresztül, a helyszíneken pedig több tízezer magyar és nemzetközi turista és szurkoló kíséri figyelemmel.  A verseny megrendezése páratlan lehetőséget nyújtott hazánk számára: Magyarország három napra a világ figyelmének középpontjába került.

E jeles eseményre nem csak hagyományos KRESZ táblákat gyártottunk, hanem egyedi hely-jelölő táblákat is készítettünk.

 


 

A 2021-es év egyik utolsó feladata: 117-es úti konzol

A 117 számú, Dorog-Tát másodrendű főút 12+429 - 12+729 km szelvények közötti külterületi szakaszán a további balesetek megelőzése céljából az 1011 j. úttal alkotott csomópont előtt mindkét irányból új burkolati jelek létesítése és új, konzolos tartón elhelyezett, fej fölötti jelzőtáblák elhelyezése volt a feladatunk.

A két konzolos tartószerkezet a sok éve használatos és bevált rácsos tartószerkezetek egyedi felhasználásra történő áttervezését igényelte.

 


 

1.sz. főút - 8101 j. út - 8108 j. Etyek-Háromrózsa összekötőút csomópont

A fejlesztésben egy új nyomvonalon létrejövő, körülbelül 5,3 km hosszú, kétszer egy sávos út Etyek keleti térségét köti majd össze Herceghalommal.

A csomóponthoz tartozó útbaigazító táblák gyártási és kihelyezési munkáit cégünk végezte. A kihelyezett táblákhoz minősített rácsos tartószerkezeteket terveztünk, gyártottunk és telepítettünk.

A projekt során 43 m2 útbaigazító táblát, és a hozzájuk tartozó tartószerkezetet létesítettünk.

 

 

 


 

M30 autópálya
 

A közel 57 kilométeres új út három szakaszban épült ki az M30-ason.

2021. október 22-én Tornyosnémetinél átadták az M30-as autópálya Miskolctól a Kassa-közeli határig megépült szakaszát.

M30-ason megvalósult beruházás több szempontból is jelentős. Egyrészt meghosszabbította Miskolctól az országhatárig az M30-as gyorsforgalmi utat, amely eddig az M3-as autópálya és Miskolc között biztosított kapcsolatot. Másrészt a már meglévő szlovákiai autópályának köszönhetően mostantól Miskolc és Kassa között végig autópályán lehet közlekedni. 

Cégünk mind a három kivitelezési szakaszon képviseltette magát. A Miskolc-Szikszó és a Szikszó-Encs szakaszokon az új útbaigazító táblarendszer teljeskörű kivitelezési munkáit végeztük, ami magába foglalta a táblagyártást, kihelyezést, valamint a tartószerkezetek tervezését, gyártását és telepítését. Az Encs-Tornyosnémeti szakaszon a rácsos tartószerkezetek tervezési és gyártási feladatait láttuk el. Az M30 autóútra rávezető táblarendszerbe tartozó útirányjelző táblák cseréit az utolsó etapban végeztük.

A projekt során 2700 m2 útbaigazító táblát és 2300 fm (318 db) rácsos tartószerkezetet létesítettünk.

 

 

 


 

87. SZÁMÚ FŐÚT KŐSZEG ÉS RŐTFALVA ORSZÁGHATÁR KÖZÖTTI SZAKASZA

A projekt keretében megépült új nyomvonalú út a hozzá tartozó új határmetszési ponttal a magyar oldali 87. számú főutat köti össze az osztrák oldali B61a jelű úttal, tehermentesítve ezzel a meglévő szűk keresztmetszetű kőszegi határállomást és az ausztriai Rattersdorf (Rőtfalva) település belterületi szakaszát.

A 825 méter hosszon épített szakaszon 80 m2 útbaigazító tábla és azok rácsos tartószerkezeteinek gyártási, telepítési munkáit végeztük.

 


 

M80 autóút Körmend -Rábafüzes (országhatár)
 

A megépült, és 2021. őszén a forgalom számára átadott 27,2 kilométer hosszú M80 autóút Körmend − Rábafüzes (országhatár) közötti szakaszán cégünk végezte az I. és II. kivitelezési szakaszon a főpálya és csomóponti ágak, valamint a rávezető utak CE-minősítésű útbaigazító tábláinak gyártását, telepítését, a méretezett, minősített tartószerkezetek tervezését, gyártását és telepítését. Az előkészületi munkák 2021. január első napjaiban elkezdődtek, ezt követően folyamatosan több részletben történtek a helyszíni kivitelezések, igazodva az útépítés készültségi fokához.  A projekt során 1200 m2 útbaigazító táblát létesítettünk.

 


 

M25 autóút átadása

Átadták az Eger gyorsforgalmi elérhetőségét biztosító M25-ös autóút befejező szakaszait, így az M3-as autópálya és a megyeszékhely között négysávos úton haladhat a forgalom.

A forgalomtechnikai munka részeként cégünk végezte az útbaigazító táblák szerkesztését, gyártását, kihelyezését. A út mellett lévő változó méretű táblák tartószerkezeteinek méretezése, gyártása és telepítése is a kivitelezési munkáink körébe tartozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Tisztelt Megrendelők/Vevők

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy cégünk augusztus 17-től 23-ig műszaki okok miatt zárva tart.

Köszönjük megértésüket!

 

 


 

Tisztelt Megrendelők/Vevők

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, a személyes kontaktusok számának hatékony csökkentése érdekében, megrendeléseiket kizárólag telefonon vagy emailben fogadjuk további intézkedésig. Az elkészült termékek átvétele előre egyeztetett időpontban, a biztonsági előírások szigorú betartásával történik.

Ügyfélszolgálat: hétfőtől péntekig 7-15 óra között.

Termék kiadás: hétfőtől péntekig 8-14 óra között, előzetes egyeztetés alapján!

 

 

 

 


 

Decemberi nyitva tartás

Tisztelt Megrendelők/Vevők!

Ezúton értesítünk, hogy az ünnepek alatt az árufogadásunk és árukiadásunk az alábbiak szerint alakul:

Utolsó redelésfelvétel/árukiadás:
2018. december 19 (szerda) 12 óráig!
Leltár, gépkarbantartás és pihenés céljából zárva tartunk:
2018. december 20. (csütörtök) - 2019. január 6. (vasárnap)
Nyitás:
2019. január 7. (hétfő)

 

 

 


 

Új jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyek a Plastiroute Kft. kivitelezésében

A Budapest Közút Zrt. megbízásából a Plastiroute Kft. az úgynevezett forgalomtechnikai kiskorrekciók beruházási programcsomagjának keretei között elkészítette Budapesten a

  • XVII. ker. Ferihegyi út – XVII. u. és a
  • XIX. ker. Üllői út – Vas Gereben u.

kereszteződések új, jelzőlámpás forgalomirányítással is ellátott kijelölt gyalogos átkelőhelyeit. Ennek során új útburkolatot kapott a csomópontok területe, kialakítottuk a szilárd burkolatú (viacolor) hozzávezetéseket, a vakok és gyengénlátók közlekedését segítő, taktilis kövekből készült figyelmeztető jelzéseket, gondoskodtunk a közvilágítás fényerejének és egyenletességének megfelőségéről, a gyalogos átkelőhelyek tartós kivitelű útburkolati jeleiről és a fluor-neon-zöldessárga keretes „zebra” KRESZ-táblákról.

 

 

 

 

 


 

Új kijelölt gyalogos átkelőhelyek a Plastiroute Kft. kivitelezésében

A Budapest Közút Zrt. megbízásából a Plastiroute Kft. az úgynevezett forgalomtechnikai kiskorrekciók beruházási programcsomagjának keretei között elkészítette Budapesten a

III. ker. Kunigunda útja – MTV „B” porta,

XII. ker. Istenhegyi út – Galántai u. és a

XIV. Ker. Mogyoródi út – Bagolyvár u.,

kereszteződések új kijelölt gyalogos átkelőhelyeit. Ennek során kialakítottuk a szilárd burkolatú (viacolor) hozzávezetéseket, a vakok és gyengénlátók közlekedését segítő, taktilis kövekből készült figyelmeztető jelzéseket, gondoskodtunk a közvilágítás fényerejének és egyenletességének megfelőségéről, a gyalogos átkelőhelyek tartós kivitelű útburkolati jeleiről és a fluor-neon-zöldessárga keretes „zebra” KRESZ-táblákról.

 

 


 

Nyár eleji projekt

Az M4 gyorsforgalmi út Albertirsa-Cegléd közötti II. sz. építési szakasz útbaigazító táblák, valamint a tábla-tartószerkezetek gyártását és kihelyezését cégünk sikeresen hajtotta végre. 

 


 

Tisztelt Megrendelők/Vevők

2018. július 27-én (péntek) csak áruátvétel van, a termelés szünetel.

 

 

 


 

Március

A 47. számú főút Hódmezővásárhely elkerülő szakasz útbaigazító táblák kihelyezését cégünk sikeresen hajtotta végre. A magas színvonalú munkavégzés legnagyobb ellenlábasai a zord időjárási körülmények voltak. A előrehozott befejezési határidő betartása érdekében munkatársaink önfeláldozó közreműködésére volt szükség.

 


 

CE jelölés

A Plastiroute Kft. sikerrel zárta a CE jelölés megszerzésének folyamatát, ennek eredményeképpen  a CE jelölés a teljes fényvisszavető, állandó, föggőleges közúti jelzőtáblákon feltüntethető.

A CE jelölés tulajdonképpen egy jelzés a hatóságok és a fogyasztók felé arról, hogy a termék megfelel a rá vonatkozó követelményeknek. Ez annyit jelent, hogy a gyártó ismeri ezeket a követelményeket, a termék tervezése, gyártása során figyelembe is veszi ezeket és mindezt igazolni is tudja.

Az Európai Unióban bárhol szabadon forgalomba csak azok a termékek hozhatók, amelyek maradéktalanul megfelelek a rájuk vonatkozó termékbiztonsági követelményeknek és irányelveknek.

Tanusítvány: /uploads/files/S2337218020817100.pdf

Teljesítmény-nyilatkozat:/uploads/files/Teljes%C3%ADtm%C3%A9ny-nyilatkozat%281%29.pdf

 


 

Február

A 47. számú főút Hódmezővásárhely elkerülő szakasza útbaigazító tábláinak gyártása elkezdődött, a tartószerkezetek elkészültek. A táblák és tartók készítésén kívűl a megfelelő kihelyezésért is Cégünk felel.

 

 


 

Január

A 2018-as esztendő, a 2017 végén elkezdett munkálatok folytatásával kezdődött. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018. tavaszi útfelújítási munkáihoz készítettünk és szállítottunk projekt táblákat.

 

 

 


 

Februárban visszatér a tél!

A Plastiroute Kft. KRESZ-táblák, útbaigazító táblák, egyéb forgalomtechnikai és közlekedésbiztonsági eszközök mellett idén télen is foglalkozik síkosság-mentesítési célokat szolgáló útszórósó forgalmazásával is.

Háromféle szóróanyagunk van:

  • hagyományos technikai nátriumklorid, ami nem más, mint tapadásgátló adalékkal bekevert konyhasó,
  • „zöldsó”, azaz mészkőzúzalék és kalciumklorid-granulátum keveréke, amely olvasztó hatása mellett érdesítő, csúszásgátló hatásával segíti elsősorban a járdák síkosság-mentesítését, illetve
  • kalciumklorid, amely a konyhasónál jóval drágább ugyan, de olvasztó hatása sokkal jobb, ráadásul környezettudatos megoldást jelent a havas-jeges napokon, mivel nem károsítja a növényzetet és négylábú barátaink talpát.

SÓÁRAK

 

 

 


 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy cégünk december 21-től január 2-ig leltározási munkák miatt zárva tart.

Köszönjük megértésüket!

Áldott Karácsonyt, és Békés, Boldog Új Esztendőt kívánunk!

 

 

 

 


 

Sóhegyek - Rád várnak...

A Plastiroute Kft. KRESZ-táblák, útbaigazító táblák, egyéb forgalomtechnikai és közlekedésbiztonsági eszközök mellett idén télen is foglalkozik síkosság-mentesítési célokat szolgáló útszórósó forgalmazásával is.

Háromféle szóróanyagunk van:

  • hagyományos technikai nátriumklorid, ami nem más, mint tapadásgátló adalékkal bekevert konyhasó,
  • „zöldsó”, azaz mészkőzúzalék és kalciumklorid-granulátum keveréke, amely olvasztó hatása mellett érdesítő, csúszásgátló hatásával segíti elsősorban a járdák síkosság-mentesítését, illetve
  • kalciumklorid, amely a konyhasónál jóval drágább ugyan, de olvasztó hatása sokkal jobb, ráadásul környezettudatos megoldást jelent a havas-jeges napokon, mivel nem károsítja a növényzetet és négylábú barátaink talpát.

SÓÁRAK

 

 

 


 

M30 Tornyosnémeti – Országhatár

Cégünk részt vesz az M30-as autópálya Tornyosnémetit elkerülő, az államhatárt átszelő szakaszának építésében is. A készülő útszakasz KRESZ-táblái mellett az útbaigazító táblákat és azok tartószerkezeteit is cégünk valósítja meg. További érdekesség, hogy a tengelysúlymérő-állomás (TSM) előjelzését szolgáló VJT-k (változtatható jelzésképű táblák) kihelyezését is a mi szakembereink hajtották végre.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hódmezővásárhely elkerülő

A Plastiroute Kft. részt vesz a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszának építésében. Mi készítjük az útbaigazító táblákat, amelyek közül most a 45-47-es utak csomópontjában helyeztünk ki néhányat a közelgő forgalomba helyezéshez. A táblák tartószerkezeteit is mi gyártottuk, illetve kihelyezésükről is mi gondoskodtunk.

 

 

 

 


 

Cégtábla a DACHSER számára

A Plastiroute Kft. (plastiroute-vac.hu, tablagyar.com) nem csak KRESZ-táblák gyártásával és kihelyezésével foglalkozik, hanem profi szinten képes céges arculati elemeket, pl. cégtáblákat megvalósítani. A képen látható táblát a Dachser kift. logisztikai központjának bejáratához készítettük a cég kötelező design-elemeinek felhasználásával. A plotterrel vágott betűkkel elkészített alu-kompozit tábla szinterezett alumínium tartószerkezeten áll.

 

 

 

 

 


 

 

Budapest X. kerület Vaspálya utca, Gyógyszergyár mögötti szakaszának szilárd burkolatú kiépítése megnevezésű, kiemelt projektünk 2017. 05. 19-én átadásra került.

 

 

 

Ilyen volt...

Majd ilyen lett...

Később ilyen...

...végül ilyen.

 


 

 

Plastiroute Kft.: KRESZ-táblák, és minden, ami közúti közlekedés…

A Plastiroute Kft. nem csak KRESZ-táblák gyártásával és kihelyezésével, illetve közlekedésbiztonsági, forgalomtechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozik, hanem közlekedési létesítmények építésével is.

Egyik kiemelt 2017-es projektünk a Budapest X. kerület Vaspálya utca Gyógyszergyár mögötti szakaszának szilárd burkolatú kiépítése. Ennek során a csatornázást, a közvilágítást, egy erősáramú kábelkiváltást, hírközlési kábelalépítmény építést és az út teljes pályaszerkezettel történő megépítését is a Plastiroute Kft. és alvállalkozói végzik.

Az átadás időpontja 2017. 05. 19., az utolsó fotót akkor tesszük közzé.

 

 

 

 

 

 


 

 

Céges arculati színek Vác környékén